Хотел Еуростар Исла де Картуха

За сите оние кои се или ќе бидат сместени во горенаведениот хотел, а кој се најдува во склоп на Олимпискиот стадион: за да стигнете до центарот, имате неколку начини за патување.

Можеби најбрз е да порачате такси и да ве однесе до центарот. Бидејќи хотелот се наоѓа надвор од градската граница на такси, може да ви наплатат дополнителна такса. Исто така, таксиметарот го вклучуваат од моментот на пристигање на местото (мислам дек наплаќаат и за повикот). Спред некои приближни проценки, би ве чинело некаде 15 евра, но ако се соберете 4-5 патници, може и да не ви излезе скапо.

Втор и можеби најекономичен начин е со воз. Во непосредна близина на стадионот (мислам позади) има железничка станица. Фатете воз во правец Севиља Санта Хуста и слезете на таа станица (Санта Хуста). Салата Сан Пабло се наоѓа на некои 15ина минути одење од тука, по авенијата Канзас Сити, правец аеродром.

Трет и малку подолг начин е да одите со автобус. Од излезот на хотелот продолжете право под тој малиот мост. Според мапата, на местото каде што уличката од хотелот се приклучува на големата улица, има постојка. Фатете го автобусот С1, кој се најдува од спротивната страна. Можете да одите и со С2, но тој ќе ве однесе од другата страна и ќе имате подолг пат. Независно од станиците, билетите се со една цена. Доколку одите в сала, слезете пред Санта Хуста естасион де тренес (постојката се наоѓа на еден мост наспроти влезот на станицата). Оттука, или продолжете пешки (15ина минути) или фатете автобус бр 28 правец парке Алкоса (Parque Alcosa).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *