Време и облека

Од страна на опрема, ви препорачувам задолжително да земете очила за сонце, затоа што сонцето е доста силно и во јануари. Исто така, не е на одмет да понесете и чадор, затоа што јануари е во дождовната сезона. Оваа година нема многу врнежи од дожд, а и кога ги има, не траат многу и не се обилни. Мала е веројатноста дека ќе има обилни врнежи кога ќе дојдете, но никогаш не се знае.

Температурите се движат од некаде 5 до 10 степени ноќе, до некаде 15 до 20 степени во текот на денот. Многу дебела зимска облека нема да ви биде многу потребна, но не е лошо да се носи по некое шалче и ракавици. Влажноста е доста голема и кога не врне, па студот се чувствува на поинаков начин.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *